iustitia civitatis fundamentum

АДВОКАТ

указателна стрелка

   СТЕФАН М. ПАРЛАПАНСКИ

   ЮРИДИЧЕСКИ УСЛУГИ, ПРАВНА ПОМОЩ,

   АБОНАМЕНТНО ЮРИДИЧЕСКО ОБСЛУЖВАНЕ,

   КОМПЕТЕНТНОСТ И ПРОФЕСИОНАЛИЗЪМ


Адвокатска кантора Стефан М. Парлапански

Отзиви за нашата адвокатска дейност

Милен Симеонов
Управител - "Спонт ООД"

Всичко започна през далечната 1997 г., когато за пореден път се скъса калъфа на моята китара. Вместо да купувам нов, реших сам да си ушия калъф - по мой проект, който напълно да удовлетворява високите ми изисквания към този род музикално оборудване. Резултатът дори надмина очакванията и мои колеги- музиканти започнаха да ме молят да изработя калъфи и за техните инструменти. Поръчки заваляха отвсякъде и постепенно изработването на калъфи се превърна в мой основен занаят. Закупих най-модерното шивашко оборудване, но въпреки това настъпи момент, когато не можех да смогвам да изпълнявам всичките поръчки. Така се стигна до създаването на, смея да заявя - известната в определени музикални среди фирма "СПОНТ" ООД с основен предмет на дейност изработка на калъфи за музикални инструменти, която дава поминък на няколко работници на трудов договор.

Сред основните ни клиенти са СИГНАЛ, Стунджи и Елица, Ансамбълът на НЕШКА РОБЕВА, Софийската филхармония, Симфоничният оркестър на БНР, Националният фолклорен ансамбъл БЪЛГАРЕ, Ансамбълът за народни песни и танци ФИЛИП КУТЕВ, фолклорните изпълнители НИКОЛАЙ СЛАВЕВ, БАНСКИ СТАРЧЕТА, КАРУЧКА БЕНД, музикални училища в Пловдив и Широка лъка, читалищни формации и много други.

Изпълнявали сме отделни поръчки от Дания, Португалия, Испания, Франция и Хърватска, а наскоро подписахме договор с БЧК за изработката на голямо количество раници, напълно съобразени с изискванията на тяхната специфична дейност за планинско и водно спасяване.

Познавам адвокат Стефан Парлапански от дълги години. Той регистрира фирмата ни в съда и е натоварен с осъществяване на юридическтата страна на дейността ни. Неотдавна например имахме проблеми със собствениците на сградата, където се помещаваше ателието ни и тогава получихме ценни съвети от него, което ни помогна да излезем от неприятната ситуация по най-добрия начин. Винаги съм се възхищавал от високия професионализъм, който демонстрира адвоката в работата си и знам, че е помогнал и на други мои приятели и колеги. За разлика от немалко други адвокати, на него може напълно да се разчита.


Борис Станков

На 27. 02. 2010 г. с мои приятели посетих футболния мач от първенство на "А" ПФГ между отборите на ЦСКА и Локомотив Пловдив на стадион "Българска армия". Настаних се удобно в сектор В на стадиона, откъдето изгледах с удоволствие срещата. Стана много хубав мач, и двата отбора играеха красив футбол, а моят отбор победи. След края на срещата, на изхода бях пресрещнат от група униформени служители на МВР, които ме обградиха и ме принудиха да се кача в служебен автомобил на МВР, след което ме откараха в І РПУ. Там ми обясниха, че съм задържан за 24 часа и на следващия ден ще бъда съден в Софийския районен съд по обвинение по Закона за "футболното хулиганство" за противоправно деяние, а именно - че съм запалил факла на стадиона. Показаха ми две докладни записки от полицейски служители, в които същите описваха, че ме били "видели" как паля факлата и пълно мое описание по външни белези, включително и цвета на косата ми, въпреки че предвид студеното време бях с шапка на главата, която плътно скриваше косата ми. Така скалъпени, всички доказателства бяха против мен и рискувах да бъда осъден на задържане в поделенията на МВР за няколко денонощия. Опитаха се да ме принудят да подпиша признания. За щастие, имам късмета да познавам адвокат Стефан Парлапански. При първа възможност му се обадих и той, въпреки късния час дойде в районното на свиждане. Съгласи се да поеме делото, макар следващия ден да беше почивен - неделя, при това съвършено безплатно. Разбира се, съдът отхвърли тези абсурдни и нелепи обвинения и сега сме предприели действия срещу МВР за заплащане на обезщетение за незаконния арест.

Отзиви, стр. 2 от 1   1 2

Copyright © MMXII   S. Parlapanski Webdesign: European