iustitia civitatis fundamentum

АДВОКАТ

указателна стрелка

   СТЕФАН М. ПАРЛАПАНСКИ

   ЮРИДИЧЕСКИ УСЛУГИ, ПРАВНА ПОМОЩ,

   АБОНАМЕНТНО ЮРИДИЧЕСКО ОБСЛУЖВАНЕ,

   КОМПЕТЕНТНОСТ И ПРОФЕСИОНАЛИЗЪМ


Адвокатска кантора Стефан М. Парлапански

Отзиви за нашата адвокатска дейност

Надежда Лилова
главен асистент в СУ "Св. Климент Охридски"- ФКНФ и хоноруван преподавател в НБУ

Стефан Парлапански е мой семеен адвокат от 1996 г. Тогава имах проблеми с дядо ми, който категорично не одобряваше връзката с моя приятел. След като се омъжих и се настанихме да живеем с него, вече като мой съпруг в етажа на къщата в кв. "Овча купел", който дядо ми беше дарил по-рано, проблемите ескалираха. Дядо ми заведе дело срещу мен, с което искаше съдът да развали дарението. Същевременно, тъй като живееше на първия етаж в същата къща,той спря подаването на вода към моя етаж и бяхме принудени да живеем няколко месеца без вода. Обърнах се към адв. Стефан Парлапански, който ми беше препоръчан от наш общ познат - негов клиент и той пое защитата ми. Искът на дядо ми беше отхвърлен от всичките три инстанции, а междувременно водата ни бе пусната чрез съдия-изпълнител. Осъдихме дядо ми и да заплати обезщетение за неимуществените вреди, които претърпяхме заради спряното водоподаване.
Оттогава съм препоръчвала адвокат Парлапански на много мои познати и колеги с юридически проблеми - най-вече брачни (за развод) и имуществени и от обратната връзка, която имам с тях знам, че на всеки е помогнал да разреши проблема си по най-добрия начин.

Професор дтн Владко Панайотов
член на Европейския парламент - Брюксел, зам. ректор на Минно геоложки Университет „Св. Иван Рилски“ - София.

Познавам адвокат Стефан М. Парлапански от времето когато той обезпечаваше правното обслужване на Минно геоложкия университет "Св. Иван Рилски", София.
Работейки в този университет, както и в Колежа по минно дело и металургия, където бях директор, съм имал регулярни служебни контакти и взаимодействия с адвокат Парлапански. От самото начало на съвместната ни работа бях впечатлен от високата степен на професионализъм, демонстрирана от адвокат Парлапански. Винаги когато съм се консултирал с него по правни въпроси, той е проявявал много задълбочено познаване на юридическата материя. В течение на съвместната ни работа съм се обръщал към него и по повод на мои лични и бизнес правни въпроси и винаги той е работил упорито за намиране на възможно най-доброто разрешение на всеки един проблем. През цялото време на неговата работа в МГУ, аз както и моите колеги от управленския персонал сме били напълно удовлетворени от високото качество на неговата юридическа дейност. Ето защо аз препоръчвам г-н Парлапански, като адвокат, който притежава необходимия опит и възможности за разрешаването на Вашите правни проблеми и на когото може да се разчита.

Орлин Пенков
Управител, Контролтест ООД

Фирма "Контролтест" ООД е добре позната на българския пазар и в чужбина с оказаните услуги в областта на разрушаващият, неразрушаващ контрол на качеството на продукти, материали и съоръжения, диагностика, контрол на електрически уредби и съоръжения и технически надзор на съоръжения с повишена опасност /СПО/.
Някои от по-главните обекти на фирмата са:

  • АЕЦ "Козлодуй";
  • "ОМV - България" ЕООД
  • "Лукоил - България" ЕООД
  • "Булгаргаз" АД
  • "Аерогара" София;
  • "Лойд Корабен регистър";
  • "Мицубиши тежко машиностроене" Сирия;
  • "Петреко" Англия
както и редица други.

През 2009 г. наш контрагент от България ни дължеше сума от порядъка на 70 000 лв по договор за разрушаващ и неразрушаващ контрол на заваръчни съединения, електроизмервания на елементи на съоръжения с оценка за качеството им. След като направихме известни проучвания, решихме да приемем препоръката на наши колеги от бранша да се обърнем към адвокат Стефан Парлапански. Възложихме му случая и той установи, че можем да претендираме значително по-голяма сума- около 120 000 лв. Заведохме търговско дело срещу длъжника и той веднага ни потърси с молба да сключим спогодба. Направихме такава спогодба и в рамките на 7 месеца ни издължи всичко, което искахме от него, включително и разноските по делото.
От тогава винаги се допитваме до адвокат Парлапански по въпроси, свързани с юридическата страна на нашата дейност.

Отзиви, стр. 1 от 2   1 2

Copyright © MMXII   S. Parlapanski Webdesign: European