iustitia civitatis fundamentum

АДВОКАТ

указателна стрелка

   СТЕФАН М. ПАРЛАПАНСКИ

   ЮРИДИЧЕСКИ УСЛУГИ, ПРАВНА ПОМОЩ,

   АБОНАМЕНТНО ЮРИДИЧЕСКО ОБСЛУЖВАНЕ,

   КОМПЕТЕНТНОСТ И ПРОФЕСИОНАЛИЗЪМ


Адвокатска кантора Стефан М. Парлапански

Юридически хумор

Адвокатът произнася пламенна реч в защита на красива млада жена: - Но, господин съдия, от къде тази нещастна жена е могла да знае, че нейният съпруг е чувствителен към арсеник?

Оправдават обвинен в кражба чрез взлом. На излизане от съда адвокатът се обръща към оправдания си клиент: - Е, доволен ли сте от защитата ми? - Общо взето, да. Но ако знаех, че съм невинен, не бих си ангажирал адвокат!

Адвокат пледира разгорещено пред окръжния съд на въззивно дело по жалба срещу присъда на районния съд: - Обжалваната присъда е неправилна и незаконосъобразна. Налице са редица пороци, даващи основание за нейната отмяна. Тя е постановена при множество нарушения на закона и при непълнота на доказателствата. При разглеждането на делото районният съдия е допуснал съществени нарушения на процедурата. Присъдата е необоснована, а наложеното на подсъдимия наказание е явно несправедливо. След пледоарията дават последна дума на подсъмия, който заявява: - След като чух адвоката си, единственото което мога да кажа е: Имайте милост към този районен съдия!

Мъж и жена се съдят за постоянни скандали и искат развод. Съдията пита поредният свидетел: - Вие бяхте ли там, когато започнаха да спорят? - Разбира се! Аз бях свидетел на сватбата им преди десет години.

Съдията към свидетелката: - На колко години сте? Красноречиво мълчание. - Ако вие сама не кажете, ще назнача експертиза за определяне на вашата възраст.

В съда съдията разпитва една жена: - На колко години сте? Тя мълчи. - Ще ми кажете ли на колко години сте? Тя пак мълчи - Имайте предвид, че колкото повече мълчите, толкова по-възрастна ставате.

Адвокат изпратил на наелия го бизнесмен телеграма: "Делото приключи.Справедливоста възтържествува!", на което бизнесменът веднага отговорил: - Веднага обжалвайте решението на съда!

По време на едно дело във връзка с кражба на лека кола, адвокатът на обвиняемия пита тъжителя: - Вие уверен ли сте, че именно обвиняемият е откраднал вашата кола? - След като изслушах вашата защитна реч, започнах да се съмнявам имал ли съм въобще кола.

Кораб потънал в океана и се спасили само трима от пасажерите, които били изхвърлени на малък безлюден остров, далеч от маршрутите на корабите. Двама от тях започнали да ридаят, а третия запазил спокойствие. -До края на живота си ще си останем тук!- вайкали се двамата. -Спокойно- казал им другия- Осъден съм от три бивши жени за издръжки, така че адвокатите им ще ни намерят и тук.

Адвокат в съда: - Господа съдии, вярно е че подсъдимия е убил майка си и баща си, но ви моля да бъдете снизходителни към едно кръгло сираче…

Съдията: - Жена ви твърди, че вие я държите в състояние на непрекъснат страх. Обвиняемият: - Но, господин съдия… Съдията (шепнешком): - Можете и да не отговаряте, но ми кажете по мъжки, как го правите?

Из новинарска емисия: - Имаме две новини: една добра и една лоша. Катастрофирал е автобус с адвокати и всички до един са загинали. Лошата новина е, че в автобуса имало три свободни места.

- Нима не се досещате, че обвиняемият нарочно ви е накарал да отидете в безлюдния парк? - Досещах се, но не очаквах, че ще грабне чантата ми и ще побегне

Хумор, стр. 4 от 6   1 2 3 4 5 6

Copyright © MMXII   S. Parlapanski Webdesign: European